NETWERK & BEVEILIGING

Het internet is niet meer weg te denken in de huidige maatschappij. Het gevolg is dat goede beveiliging van computers en netwerken steeds belangrijker wordt. Zeker nu we meer online en in de cloud gaan werken. Maak jezelf minder kwetsbaar voor inbrekers en virussen: laat Zeker-IT jouw digitale omgeving goed beschermen.

ANTIVIRUS

We gebruiken steeds vaker handige online tools. Neem de dropbox, waarmee we snel documenten kunnen uitwisselen. Aan zo’n service kleven ook risico’s. Weet jij bijvoorbeeld met wie jouw medewerkers bedrijfsinformatie delen? Ook WIFI-netwerken nemen explosief toe. De wachtwoorden ervan zijn helaas vaak eenvoudig te kraken. Als er al een wachtwoord is. Veel bedrijven staan onvoldoende stil bij het beveiligen van hun netwerkomgeving en daarmee hun waardevolle documenten. Daarmee maken ze het cybercriminelen kinderlijk eenvoudig om binnen te komen. Een virusscanner kan uitkomst bieden, maar deze software alleen is meestal niet genoeg om alles goed te beschermen.
Zeker-IT maakt het digitale inbrekers en virussen graag erg lastig. Wij installeren zeer betrouwbare virusscanners en firewalls waarmee ze bijna allemaal buiten de deur blijven. Het updaten van deze software kun je zelf doen, maar wij kunnen dit ook prima voor onze rekening nemen.

ANTISPAM

Het is wellicht de grootste ergernis van computergebruikers geworden: spam. Wist je dat van de e-mails die dagelijks worden verstuurd het overgrote deel spam bevat? Door alle ongewenste post kunnen mailboxen snel vol en onbruikbaar raken. Met het verwijderen van de vervelende mailtjes ben je al gauw een paar minuten per dag kwijt. Zonde!

Wanneer je Zeker-IT antispamsoftware laat installeren, behoort deze ergernis tot het verleden. Je voorkomt daarmee tegelijk infecties van virussen, want ook besmette e-mails bereiken dankzij onze antispamhulp niet meer jouw digitale postbus.

BELEIDSADVIES

Bedrijven met meerdere personeelsleden doen er verstandig aan om beleid te ontwikkelen voor computergebruik op het werk. Met wie mogen er bijvoorbeeld gegevens worden uitgewisseld? En op welke manier? Mogen medewerkers alle denkbare websites bezoeken of wordt er gebruik gemaakt van een URL-filter? Over deze en nog veel meer aandachtspunten kan Zeker-IT je goed adviseren.

Opzoek naar een Full-Service IT specialist?

CONTACT OPNEMEN